Timanttikairausta niin maastossa kuin kaupungissa

Toteutamme näytekairauksia timanttikairausmenetelmällä. Timanttikairaus tehdään vaihtelevissa olosuhteissa, yhtä laadukkaalla lopputuloksella maastossa kuin keskustoissakin, joten syväkairausyksikön pitää muuntua moneksi. Vaikeassa maastossa kaivataan helppoa liikuteltavuutta, helikopterikuljetuksissa korostuu kaluston keveys ja tunneleissa tarvitaan omanlaistaan työmyyrää.

KATI timanttikairauksen yksikkö muuntuu moneen

KATI-timanttikairausyksiköissä näkyy vahva kokemuksemme ja kentältä hankittu tieto erilaisten olosuhteiden asettamista vaatimuksista. KATI-kairausyksiköt ovat turvallisia, ympäristöystävällisiä, tehokkaita ja työympäristöinä mukavia. Suunnittelemme ja toteutamme tarvittaessa myös asiakkaan toivomusten mukaisen teknisen ratkaisun varmistaaksemme syväkairauksen sujuvuuden ja onnistumisen.

Ohjattu timanttikairaus Devidrill-menetelmällä

Ohjattu timanttikairaus onnistuu käyttämällämme Devidrill-haaroitusmenetelmällä, jonka avulla kairareikää on mahdollista ohjata haluttuun suuntaan. Reikään on mahdollista tehdä myös haaroja. Nämä ovat kustannustehokas tapa tutkia laajempi alue samasta emoreiästä silloin, kun tutkittava alue on lähes kilometrin syvyydessä tai syvemmällä.

Kuinka saadaan edustava kairausnäyte?

Edustava kairausnäyte on ensiarvoisen tärkeä mm. malmipitoisuuden ja kallion ominaisuuksien määrittelemisessä. Monilla valinnoilla kuten kairauslisäaineilla voidaan suojata näytettä huuhtoutumiselta ja parantaa näin näytteensaantiprosenttia.

Tutkimme käytettävät lisäaineet ja valitsemme niistä parhaat sekä vähiten ympäristöä kuormittavat. Myös muut työvälinevalinnat edesauttavat hyvän näytteen saantia. Sokerina pohjalla on kairaajan ammattitaito, jolla varmistetaan hyvä lopputulos.

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää timanttikairauksesta ja muista palveluistamme!

Tapani Niskakangas
tapani.niskakangas@oykatiab.com
+358 400 797 178

Timanttikairauskalusto ja näytekoot

Kalusto Ø Näyte Ø Reikä
KATI-100 69,0 mm 100,0 mm
HQ 63,5 mm 96,0 mm
T-76 61,7 mm 76,3 mm
WL-76 57,5 mm 76,3 mm
WL-76 triple tube 51,0 mm 76,3 mm
NQ2 50,7 mm 75,7 mm
NQ3 45,1 mm 75,7 mm
WL-66 50,5 mm 67,1 mm
WL-66 triple tube 46,0 mm 67,1 mm
BGM 42,0 mm 60,0 mm
T-56 41,7 mm 56,3 mm
BQTK 40,7 mm 60,0 mm
WL-56/39 39,0 mm 56,8 mm
T-46 31,7 mm 46,3 mm
WL-46 28,8 mm 47,0 mm

Timanttikairauksen raportoinnista vastaa Kati Report

Kati Report on ammattilaisilta ammattilaisille suunniteltu ainutlaatuinen syväkairauksen raportointipalvelu. Seuraa kairausprosessin kaikkia vaiheita, missä vain ja milloin vain!

Lue lisää Kati Reportista

Timanttikairauksena tehty syväkairaus palvelee malminetsintää

Oy KATI Ab on toiminut syväkairauksen pääurakoitsijana useissa eri kohteissa, joissa etsitään malmia timanttikairauksen avulla. Esimerkiksi Kittilässä Agnico Eaglen kaivoksessa on kairattu yli 24 000 metriä, yksittäisten reikien ollessa satoja metrejä pitkiä. Syväkairaus on toteutettu suunattuna Devico:n Devidrill -menetelmällä, jolla on saavutettu erittäin hyvä osumatarkkuus.

Merkkipaalu Oy KATI Ab:n timanttikairaukselle oli, kun St1:n geolämpölaitoksen pilottina toteutettu syväkairaus valmistui. Luotausreikä oli 2015 metriä syvä, ja se valmistui KATI:n itse kehittämän syväkairauskoneen avulla alkuperäistä aikataulua nopeammin.

Timanttikairaus on joustava syväkairauksen menetelmä

Syväkairausta voidaan toteuttaa eri menetelmillä. Me olemme valinneet tähän timanttikairauksen sen moneen kohteeseen mukautumisen takia. Timanttikairauksessa käytetään timanttikairausterää, jolla saadaan kairattua hyvin tarkkaan mitattuja reikiä. Kairausmenetelmä on tärinätön, minkä ansiosta maa-aines pitää muotonsa paremmin eikä maaperä kairausreiän ympärillä sorru. Terän pää on avoin, ja sen avulla saadaan otettua laadukkaat kairausnäytteet hyvin syvällekin ulottuvista kairauksista.

Katso lisää referenssejä sivuiltamme ja ota yhteyttä