Vuoden Ympäristöteko myönnettiin KATI Oy:lle

Vuoden ympäristöteko 2013 palkittiin Tampereen kaivosteknologiamessuilla

Mari Pantsar-Kallio Työ- ja elinkeinoministeriöstä luovuttu palkinnon KATI Oy:n Matti RautakoskelleMessujen yhteydessä jaettiin ensimmäistä kertaa kaivosalan uusi tunnustuspalkinto, Vuoden ympäristöteko. Työ- ja elinkeinoministeriön strateginen johtaja Mari Pantsar-Kallio luovutti palkinnon KATI Oy:lle messujen avajaisseminaarissa.

Palkintoraatiin kuuluivat GTK:n pääjohtaja Elias Ekdahl, Kaivannaisteollisuus ry:n puheenjohtaja Tarmo Tuominen ja Vuorimiesyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Harri Natunen. Raati perustelee voittajan valintaa pitkäjänteisellä ja esimerkillisellä työllä toiminnan ympäristöystävällisyydessä sekä kairauslaitteiston kehittämisessä. Tästä esimerkkinä mainittiin suljetun kierron järjestelmä, jota KATI käyttää kaivosyhtiö Anglo Americanin (AA Sakatti Mining Oy) tutkimuskohteessa Sodankylässä.

Järjestelmä on kehitetty yhteistyössä Anglo Americanin kanssa ja se on ollut käytössä neljän vuoden ajan. Suljetun kierron avulla supistetaan kairaustyössä käytettävän veden määrää ja vähennetään tutkimustoiminnasta ympäristöön jääviä jälkiä.

KATI Oy kiittää yhteistyökumppaniaan Anglo Americania ja heidän asiantuntijaverkostoaan tuesta suljetun kierron kehittämisessä.

www.euromining.fi

Kaikki uutiset