Avalon Minerals

Avalon on australialainen pörssiyhtiö, joka keskittyy Skandinaviassa sijaitseviin kulta-, kupari- ja litiumkohteisiin. Vuonna 2016 KATI toteutti Avalonille noin 3000 metrin kairausurakan Etelä-Suomessa, Someron kunnassa. Kairaus tehtiin hyvin maastokelpoisella kairausyksiköllä, jonka luontoon jättämät jäljet ovat pienet.

Myös KATI:n yhteistyökumppanin Palsatechin palvelut sopivat hyvin Avalonin tarpeisiin. Palsatech kuljetti kairausnäytteet Kemissä sijaitsevaan Palsa Centeriin, jossa geologit ja geoteknikot loggasivat näytteet. Myös Avalonin henkilöstö käytti tilaa kivien tarkasteluun. Käsittelyn jälkeen näytteet jätettiin samoihin tiloihin varastoitavaksi.

”Olimme hyvin tyytyväisiä KATI:n kairauskaluston toimivuuteen maastossa ja miehistön työsuoritukseen. Kairausprojekti sujui vaivattomasti: teimme KATI:lle reikäohjelman ja loppu sujui kuin itsestään. On ilmeistä, että KATI tietää miten luonnossa toimitaan, jotta työ saadaan tehtyä ilman mainittavaa haittaa ympäristölle. Olemme nyt nähneet, että he osaavat toimia niin eteläsuomalaisessa metsikössä kuin Pohjois-Ruotsin tuntureilla, jossa olemme myös tehneet tutkimuskairauksia. Tulemme mielellämme käyttämään KATI:n palveluja myös jatkossa.”

Ray Robinson
General Manager
Avalon Minerals

Referenssit