Agnico Eagle

Viimeisen kolmen vuoden aikana Agnico-Eaglen Kittilän kaivoksella on ollut käynnissä laaja malminetsintäkairausohjelma, jossa KATI Oy on toiminut yhtenä pääurakoitsijana usealla kairausyksiköllä. Lisäksi KATI Oy:n muita kairausyksiköitä on käytetty Agnico-Eaglen alueellisen malminetsinnän kohteilla.

Kittilän kaivoksen malminetsinnän kairauskohteet sijaitsevat kahdella eri syvyysalueella: 400-600 metrin syvyysalueella ja 600 metrin alapuolella. Kairauskohteet 400-600 metrin syvyysalueella on kairattu BQTK- ja WL-56 -kalustolla yksittäisten reikien pituuksien vaihdellessa 500-900 metriä. Kairausmäärä näillä kohteilla on 24 000 metriä.

Pääosa KATI Oy:n tähän mennessä suorittamasta kairauksesta, n. 29 500 metriä, on tehty syväkairausyksiköillä ja NQ2-kalustolla. Syväkairauksen kohdealueet ovat vaihdelleet 600-1500 metrin välillä, syvimmän KATI Oy:n tekemän yksittäisen reiän ollessa syvyydeltään 1918 metriä.

Kaikki syväkairaus on tehty suunnattuna kairauksena (Devico) ja useimmat reiät on tehty haaroittamalla 400-700 metrin syvyydestä. Näin on saatu aikaan hyvä osumatarkkuus sekä erittäin merkittävä säästö kairausmetreissä.

Kaikessa kairaukseen liittyvässä KATI Oy:n työn laatu on osoittautunut erinomaiseksi. KATI Oy:n miehistö on motivoitunutta ja ammattitaitoista toimimaan myös haastavissa olosuhteissa vuodenajasta riippumatta. Kaluston ja laitteiden erinomainen tekninen kunto sekä ISO-sertifioitu ympäristöjärjestelmä on taannut meille asiakkaana aina luotettavan palvelun.

Jukka Välimaa
Senior Geologist
Agnico-Eagle

Referenssit